Aandeelhouders overeenkomst

Waarom nou een aandeelhoudersovereenkomst horen wij u al zeggen. Het gaat toch goed?

U heeft net met één of meerdere compagnons een onderneming opgezet en bent moe van al die paperassen die er al zijn geweest.

Lees meer

Aandelenwaardering

Komt dat vaak voor aandelenwaardering? Nou best wel vaak.

Bij de koop of verkoop van een onderneming, bij toe- of uittreding van een aandeelhouder, bij overlijden, bij echtscheidingen, bij het controleren van

Lees meer

Aangifte inkomstenbelasting

De jaarlijkse aangifte voor de inkomstenbelasting verzorgt RDR als service aan haar relaties met een onderneming of met veel vermogen.

Particulieren worden doorverwezen naar een belastingadviesbureau waarmee wordt samengewerkt. D

Lees meer

Aangifte vennootschapsbelasting

De aangifte vennootschapsbelasting, zowel voor moeders, dochters als fiscale eenheden, wordt door RDR met grote zorgvuldigheid verzorgd. RDR wil alle diensten verlenen die redelijker wijs van een kantoor als dit verlangd mogen worden, dan hoort deze er zeker bij.

Lees meer

Abonnement

Dat is toch iets voor een tijdschrift, een abonnement? Zeker. Maar waarom niet eens bij uw accountant-adviseur een abonnement afgesloten? U neemt toch niet altijd dezelfde diensten af per jaar? Toch wel? Houden zo, niets veranderen.

Lees meer

Accountancy

De Engelsen noemen het boekhouden als het over accountancy gaat. In Nederland is het wel degelijk de opleiding die in een latere fase leidt tot het mogen inschrijven als registeraccountant in het accountantsregister.

Lees meer

Administraties

Administraties verzorgen we niet bij RDR. Gezien onze AFM licentie mogen we dat ook niet. Waarom schrijven jullie er dan over zult u zich afvragen? Omdat administreren een vak is en veel ondernemers denken dat zelf wel te beheersen.

Lees meer

Administratieve organisatie (inrichten)

Een administratieve organisatie goed inrichten en goed bijhouden is het halve werk. Oftewel een goed begin. Bij de aanvang van een onderneming is het allemaal wel te overzien.

Lees meer

Advocatuur

De advocatuur behoort niet tot de kerntaken van RDR. Wel zitten er in het netwerk een paar prima advocatenkantoren met advocaten die berekend zijn op hun taken. Of het nu om advocaten in het arbeidsrecht gaat,

Lees meer

Advocaat van de duivel

De advocaat van de duivel is zowel uw mede- als uw tegenstander. Het is maar net in welk jasje hij zich steekt.

Lees meer

Analyse kerncijfers en wat er mee te doen

Vaak blijft het bij een vluchtige bespreking van de kerncijfers van een onderneming. Onterecht zo vinden we bij RDR.

Lees meer

Arbitrage

Een arbitrage procedure is wel het laatste waar u op zit te wachten, tenminste als we de beroeps procedeerders buiten beschouwing laten.

Lees meer

Architectuur Stadswandeling Rotterdam

Een Architectuur Stadswandeling Rotterdam wordt aan nieuwe relaties van RDR aangeboden, compleet met een hapje en een drankje. U ziet Rotterdam, zoals u het nog nooit hebt bekeken.

Lees meer

Automatisering

Wat betreft automatisering is het bij RDR hands off en dat bevalt ons zo goed. Lekker ontzorgd worden door je systeembeheerder annex automatiseringsadviseur.

Lees meer

Bedrijfsovername

Bij RDR noemen we het gewoon bedrijfsovername. Past beter bij onze tarieven.RDR is door haar beroepsorganisatie NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) benoemd tot bindend adviseur/accountant-deskundige op het gebied van Aandelen- bedrijfswaarderingen,

Lees meer

Bedrijfsopvolging

Een wel heel lastig onderwerp is de bedrijfsopvolging. Als het binnen de familie blijft bestaat er de zogenaamde bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF).

Lees meer

Beëindigen onderneming

Beëindigen van een onderneming, velen van ons staan vooraan in de rij als het om het vieren gaat van een heuglijke gebeurtenis, maar laten het lelijk afweten als ergens afscheid van moet worden genomen.

Lees meer

Belasting advies

Wat is een accountantsorganisatie zonder belastingadvies van een goede belastingadviseur? Nog steeds een organisatie waarbij u voor vele onderwerpen prima terecht kunt.

Lees meer

Bewindvoerder of curator

De laatste tijd weten steeds meer toekomstige bewindvoerders en/of curatoren de weg naar ons kantoor te vinden. RDR heeft, mede in overleg met onze beroepsorganisatie NBA,

Lees meer

Binnenhuisarchitect

We voelen ons wel een beetje een binnenhuisarchitect daar waar het gaat om het inrichten van ondernemingen op het gebied van de administratieve organisatie en interne beheersing.

Lees meer

Branding, corporate Id's & campaigns

Voor één keer maken we met branding, corporate identities en campaigns een uitzondering op onze gewoonte

Lees meer

Briefschrijfservice

Voor één keer maken we met branding, corporate identities en campaigns een uitzondering op onze gewoonte om niet te strooien met buitenlandse termen.

Lees meer

Buitenland er naar toe

Een vertrek naar het buitenland heeft veel voeten in de aarde. De voorbereiding van een gewone vakantie is vaak al een spannende gebeurtenis.

Lees meer

Buitenland er vandaan

Waarom nou een aandeelhoudersovereenkomst horen wij u al zeggen. Het gaat toch goed?

U heeft net met één of meerdere compagnons een onderneming opgezet en bent moe van al die paperassen die er al zijn geweest.

Lees meer

Canvas model

Het Canvas model is een zogenaamd business model en is ontwikkeld door Alexander Osterwalder.

Lees meer

Cashflow

Vele ondernemingen zijn de afgelopen jaren verongelukt vanwege onvoldoende cash flow. Want het eeuwenoude principe doet nog altijd opgeld: “cash is king”.

Lees meer

Computerles voor ondernemers

Computerles is echt uit de tijd, dat kreeg je vroeger toen de computers nog lampen hadden. Of toch niet? Veel ondernemers rammen er lustig op los, drukken op de entertoets en klaar is Kees. Later kunnen ze bizar weinig meer terugvinden. 

Lees meer

Due diligence

Due diligence is een andere omschrijving van het zogenaamde haalbaarheidsonderzoek.

Lees meer

Erasmus Centre of Entrepreneurship

Het doel van het Erasmus Centre for Entrepreneurship is het stimuleren en ondersteunen van ambitieus en innovatief ondernemerschap.

Lees meer

ERP pakket

ERP betekent Enterprise Resource Planning. Het heeft tot doel om de productiviteit van organisaties te maximaliseren, kosten te beheersen en optimaal te voldoen aan klantwensen.

Lees meer

Erven

Het doel van het Erasmus Centre for Entrepreneurship is het stimuleren en ondersteunen van ambitieus en innovatief ondernemerschap.

Lees meer

Estate planning

Bezorg uzelf en uw naasten via estate planning een onbezorgde oude dag. Wat houdt het in? Zoveel, meer dan u denkt. Van het regelen van uw geldzaken, het beheren van uw bezittingen,

Lees meer

Evenementen organisatie

Evenementen organisatie is zo’n activiteit die u niet verwacht bij een accountantskantoor en dat is ook zo.

Lees meer

Familie bedrijven

Familiebedrijven, Nederland kent er veel.

Ze kennen ingewikkelde structuren, niet alle familieleden kunnen worden opgenomen in de onderneming, dit om uiteenlopende redenen.

Lees meer

Financiële planning

Financiële planning, dat deed je vroeger op de achterkant van een sigarendoos. Niets mis mee. Maar dat is tegenwoordig wel een activiteit waar een zware studie gekoppeld is.

Lees meer

Financiering

Eén van de onderwerpen die hot zijn in deze barre tijden is wel financiering. De instanties die hier vroeger voor zorgden trekken zich langzamerhand terug op deze markt.

Lees meer

Flex BV wat zijn de mogelijkheden en de risico’s

Tegenwoordig zijn er geen gewone BV’s en Flex bv’s meer, alle B.V.’ s zijn Flex B.V.’ s Voordeel is dat er geen minimum kapitaal van € 18.000 meer vereist is om een B.V. op te richten.

Lees meer

Gepensioneerd en dan?

Veel mensen vergeten voor de pensionering al van het leven te genieten, maar denken dat pas te gaan doen als de gerechtigde leeftijd daar is.

Lees meer

Goed gesprek

Als we zo op straat, in winkels, het openbaar vervoer, in restaurants, om ons heen kijken dan ontwaren wij veel navelstaarders.

Lees meer

Herstructurering

Tegenwoordig valt veel te rangschikken onder de noemer herstructurering als we zo ons oor te luister leggen.

Lees meer

Hotelovernachting met ontbijt gratis

Een hotelovernachting op een niet varend schip in een heuse haven in deze wereldhavenstad. Een unieke ervaring wordt aangeboden aan een aantal trouwe en nieuwe relaties.

Lees meer

Huisvesting

Huisvesting valt in de categorie speciale dienstverlening.

Lees meer

Huiswerkbegeleiding

Ja hoor, ook dat nog zien we u al denken. Gaat RDR de zolderkamer ter beschikking stellen voor het opfrissen van de bovenkamer van middelbare scholieren en studenten?

Lees meer

Informal investment & RDR

Informal investment en ondernemers (startende) heeft standaard het gevaar van tegenstrijdige belangen in zich.

Lees meer

Informatiememorandum bij verkoop onderneming

De kogel is door de kerk, u gaat uw onderneming verkopen. Vraag is hoe u de geïnteresseerde partijen over uw onderneming op de hoogte brengt van de belangrijkste feiten.

Lees meer

Interim-administrateur

Het zal u niet verrassen dat RDR de functie van administrateur cruciaal vindt voor het reilen en zeilen van uw onderneming. Wanneer een interim-administrateur?

Lees meer

Interim-management

Hoe vaak lezen we niet in de krant dat een interim-manager is betrokken bij belangrijke ontwikkelingen in een onderneming?

Lees meer

Internet boekhouden

RDR verzorgt zelf geen administraties voor haar cliënten, maar kan deze wel in contact brengen met een administratiekantoor.

Lees meer

Internet marketing, event marketing

Om een zo compleet mogelijk dienstenpakket aan te kunnen bieden aan de relaties heeft RDR contact gelegd met organisaties op internet- en event marketing gebied.

Lees meer

Interview

Interviews die houden journalisten toch met mensen die iets bijzonders te zeggen hebben? Mooi niet

Lees meer

365 Jaarrekeningen

Dus iedere dag een jaarrekening en iedere dag de accountant die ‘m komt bespreken? Zou ie wel willen.

Lees meer

Jaarrekening controleren

Veel ondernemers laten hun jaarrekening vrijwillig controleren om zodoende meer zekerheid te verkrijgen over de gepresenteerde jaarrekening.

Lees meer

Jaarrekening beoordelen

Een tussenstap tussen samenstellen en controleren van een jaarrekening is het beoordelen ervan.

Lees meer

Jaarrekening samenstellen

Een jaarrekening samenstellen dat kan en mag iedereen. Zou u denken. Is ook zo. Maar het kwaliteitsverschil is vaak groot.

Lees meer

Jobcoaching

Jobcoaching is niks voor ons horen wij u al zeggen. Wat is er nu plezieriger dan werknemers binnen uw onderneming die op hun plaats zitten en het naar hun zin hebben?

Lees meer

Kantoorinrichting

Ook kantoorinrichting is geen kernactiviteit van RDR. Maar als een relatie prijs stelt op het vinden van passende huisvesting en bijbehorende aankleding van de gevonden locatie, dan weet RDR wel een creatief bedrijf. 

Lees meer

Klankbord

Naast de controlerende functie is de adviestaak net zo belangrijk voor de accountant. RDR heeft dat enige jaren geleden al onderkend en een scheiding aangebracht in de advies- en controlewerkzaamheden

Lees meer

Koop onderneming

Bent u van plan te gaan ondernemen en wilt u dit niet van scratch of aan, dan is wellicht koop van een onderneming een optie?

Lees meer

Kostenstructuur beoordelen

Als er iets is vastgeroest binnen een onderneming dan is het vaak wel de kostenstructuur. Of het nu trouw is aan de leveranciers of een vorm van bedrijfsblindheid,

Lees meer

Licentie

De Wet toezicht accountantsorganisaties (Wta) regelt een vergunningplicht voor alle accountantsorganisaties die wettelijke controles verrichten.

Lees meer

Maand- en kwartaalrapportages

Vinger aan de pols, zo kan maand- en kwartaalrapportage het best worden omschreven.

Lees meer

Management Buy-in, Management Buy-out

Met RDR kunt u alle kanten op, het ligt maar wie u bent en wat u wilt. Het zittende management koopt de onderneming, mooi.

Lees meer

Marketing

Door levenservaring, goed luisteren, logisch nadenken, het volgen van aanvullende opleidingen en eerder uitgebrachte adviezen, begeeft RDR zich als adviseur ook op het terrein van de marketing

Lees meer

Masterclass voor juristen

Tijdens de turnaround bijeenkomst op hoog niveau (Euromast) heeft RDR de masterclass voor juristen bedacht en deze later verder ontwikkeld.

Lees meer

Masterclass voor ondernemers

Masterclass voor ondernemers, ofwel hoe lees ik een jaarrekening? Wie kan u nou beter uitleggen hoe financiële verslaggeving in elkaar zit dan een ervaren accountant?

Lees meer

Netwerk

Soms vinden potentiële nieuwe relaties ons kantoor te klein. We hebben ze nog zo gewaarschuwd door te schrijven van: “het lijkt alsof of u terecht gekomen bent bij een groot kantoor en dat is nu net ons geheim”.

Lees meer

Notaris

Even de goedkoopste notaris erbij zoeken en klaar is de herstructurering. Of niet? Als dat uw insteek is bent u vast geen relatie bij RDR. Wij waarderen de inbreng van de notaris en zien duidelijk toegevoegde waarde bij diens werkzaamheden.

Lees meer

Omgaan met geld

Uitgeven van geld is geen kunst, het verwerven ervan wel. Wat is het verdienmodel, wanneer zijn de eerste inkomsten te verwachten, hoeveel geld moet ik lenen en bij wie, op welke termijn kan ik het terugbetalen en hoe voorzie ik in mijn living?

Lees meer

Onderhandelingen

Onderhandelingen zijn een spannende zaak, zeker als het om uzelf of uw onderneming gaat. Waar moet u op letten, hoe lopen de hazen, wie heeft welke belangen?

Lees meer

Ondernemingsplan opstellen

Een ondernemingsplan opstellen is zowat het moeilijkste wat er bestaat. Zeker een goed ondernemingsplan.

Lees meer

Online Boekhouden

RDR verzorgt zelf geen administraties voor relaties, maar heeft wel connecties met administratiekantoren.

Lees meer

Ontslagrecht

Wie begrijpt het huidige ontslagrecht nog? Bij RDR zijn we het spoor een beetje bijster bij de Flexwet, de transitievergoeding, de tijdelijke contracten en de opvolger van de VAR, de DBA. De wetgeving is recent en levert veel vragen en onduidelijkheden op.

Lees meer

Oprichten onderneming

Wat is er nu leuker dan in zaken te gaan en een onderneming op te richten? Maar wanneer gaat u hiertoe over, welke rechtsvorm kiest u en wie worden uw partners?

Lees meer

Opzetten administratie

Een cruciaal begin, zo kunnen we het opzetten van een administratie wel noemen. Veel administratieve pakketten zijn van een kwalitatief hoog niveau. Maar wel pakket past bij u?

Lees meer

Organisatie congres

Het organiseren van een congres behoort niet tot de kerntaken van RDR. Organiseren op zich wel. Dus wat is het dan mooier om alle faciliteiten rondom het organiseren van een congres, inclusief toegangscontrole en accommodatie, in het netwerk aanwezig te hebben?

Lees meer

Overeenkomst opstellen

Overeenkomsten opstellen dat is juristenwerk, zo horen wij u al zeggen. Afblijven dus RDR. Tegenwoordig wordt zakendoen bijna onmogelijk door de centimeters dikke contracten die hierbij kennelijk moeten worden opgemaakt.

Lees meer

Participatie door privé investeerders

Er is geen onderwerp dat de laatste jaren zoveel besproken is als participatie door privé investeerders.

Lees meer

Pensioen voor u en uw werknemers

Als iets ingewikkeld is dan is het wel het onderwerp pensioen. Pensioen is uitgesteld loon en wordt in de regel vanaf het bereiken van de AOW gerechtigde leeftijd uitgekeerd.

Lees meer

Personeelsmanagement

Het belangrijkste kapitaal van een onderneming is het personeel. Hoe hen tot een zo optimaal mogelijke prestatie te stimuleren?

Lees meer

Private equity

RDR houdt eigenlijk niet van Engelse termen, we leven tenslotte in Nederland. Maar ja om mee te doen moeten we wel. Dus private equity, hetgeen vrij vertaald betekent privaat vermogen.

Lees meer

Prognoses

Prognoses komen nooit uit. Dus maar geen prognoses opstellen? Integendeel, doen! Het zet u aan tot nadenken over uw onderneming en geeft u een beter inzicht in wat er speelt.

Lees meer

Permanente educatie

Zorginstellingen wees gerust, we weten de afkorting ZZP op juiste waarde in te schatten. Dat komt omdat bij RDR voldoende kennis en ervaring aanwezig is op het terrein van de gezondheidszorg. 

Lees meer

Rally rijden

Rally rijden, nu maak je het toch echt te gek RDR. Wat heeft dat met accountancy te maken? Helemaal niets.

Lees meer

Salarisadministratie

Zorginstellingen wees gerust, we weten de afkorting ZZP op juiste waarde in te schatten. Dat komt omdat bij RDR voldoende kennis en ervaring aanwezig is op het terrein van de gezondheidszorg. 

Lees meer

Schenken

De laatste jaren is schenken fiscaal aantrekkelijker geworden. Alleen zou de overheid de overheid niet zijn als er niet allemaal haken en ogen en terugwerkende en vooruitblikkende tijd aan de schenkingen zouden zitten.

Lees meer

Social media

Social media zijn het, we kunnen er niet meer omheen. Iedereen moet er aan mee doen. Dus Smartphone, Twitter, LinkedIn, Facebook, Skype, Tinder en WhatsApp zijn verplicht. Heeft u er wel behoefte aan?

Lees meer

Startende ondernemer

Startende ondernemers zijn welkom bij RDR. Het is aan te raden dat u zich reeds meldt voordat u bent gestart

Lees meer

Startup

We mogen startups vooral niet verwarren met starters zo is ons meerder malen te verstaan gegeven. Want startups zijn vernieuwend, zo u wilt “disruptive”, zij ontplooien initiatieven waar tot dusver niemand aan heeft gedacht of aan is begonnen

Lees meer

Strippenkaart

Strippenkaart, openbaar vervoer bij RDR? Nee hoor. We sluiten een abonnement (strippenkaart) met u af voor een bepaald bedrag per jaar en hangen prijskaartjes aan onze dienstverlening.

Lees meer

Systeembeheer

Systeembeheer is in deze tijden van groot belang. Zowel van binnen (intern) als van buiten (extern) kan het gevaar op de loer liggen.

Lees meer

Testament bij leven

Zoals er het bekende testament na overlijden is, bestaat sinds meerdere jaren ook het testament bij leven.

Lees meer

Testament bij overlijden

Velen zijn niet op de hoogte wanneer het nuttig is om een testament te laten opstellen. Het is heel wat om over zaken van leven en dood te beslissen in een vroegtijdig stadium

Lees meer

Vergaderen op het Stoomschip Rotterdam

Omdat RDR connecties heeft op het ss Rotterdam zijn wij in de gelegenheid om een business meeting voor onze relaties te laten verzorgen.

Lees meer

Verkoop onderneming

Als ergens de emoties om de hoek komen kijken is het wel bij de verkoop van de eigen onderneming. RDR spreekt met u precies af wat er via de door u gestelde voorwaarden gaat gebeuren.

Lees meer

Verkoopklaar maken onderneming

Veel te laat komen ondernemers er achter dat ze hun onderneming verkoop klaar moeten maken. Ze hebben jaren lopen piekeren wanneer ze zouden stoppen en zo afstand van hun “kind” doen.

Lees meer

Verzekeringsportefeuille doornemen

Een verzekeringsportefeuille is vaak een ondergeschoven kindje. Bij RDR gaan we eens goed voor zitten en gaan samen met u na welke risico’s zijn verzekerd en welke niet

Lees meer

Vierjaargetijden Pakket

n de belangrijkste periode van de onderneming, die zo’n 70% van de levensduur van de onderneming omvat, zoeken ondernemers daarom vaak hun heil bij andere dienstverleners! Deze dienstverleners kennen hun bedrijf echter nauwelijks

Lees meer

Vragen

Vragen? Geen vragen! Zo concludeerde majoor Kees in een conference van Paul van Vliet heel lang geleden aan het eind van een door hem gehouden betoog.

Lees meer

Website of webshop

Wat maakt RDR ook al websites of webwinkels horen we u al zeggen? Niets van dat alles, u weet wel schoenmaker ….

Lees meer

Werving en selectie

Werving en selectie is ook weer zo’n begrip dat in vele terminologieën voorkomt. Wij beperken ons tot de Nederlandse omschrijving. RDR is geen officieel wervings- en selectie bureau,

Lees meer

Wettelijke controles met AFM licentie

Veel collega-accountantskantoren hebben een bloeiende samenstelpraktijk waar ze dag en nacht voor in de weer zijn

Lees meer

Waardebepaling onderneming

Waardebepaling van uw onderneming, we horen weleens “zoveel accountants, zoveel verschillende berekeningen”. En zo is het ook

Lees meer

Zorginstellingen

Zorginstellingen wees gerust, we weten de afkorting ZZP op juiste waarde in te schatten. Dat komt omdat bij RDR voldoende kennis en ervaring aanwezig is op het terrein van de gezondheidszorg.

Lees meer

Zorgtaken Gemeente

RDR heeft geen verstand van gemeentelijke administraties. Dat is echt een brug te ver. RDR houdt zich voornamelijk bezig met het Midden- en Kleinbedrijf.

Lees meer

Erven

Erven, één woord dat zowel een werkwoord is als een zelfstandig naamwoord. In beide betekenissen kan het veel emoties losmaken.

Lees meer

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te geven. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten